Market Wrap: Crypto Market Cap breekt $ 1.5T als kopers opdagen voor de dip

Kopers kwamen snel opdagen om de dip op de cryptomarkt tot en met maandag om te keren.

 

Bitcoin handelt op Coinbase sinds 12 februari

Market Wrap: Crypto Market Cap breekt $ 1.5T als kopers opdagen voor de dip

Bitcoin (BTC) handelde rond $ 48.600 vanaf 21:00 UTC (16:00 uur ET), en daalde met minder dan 1% in de afgelopen 24 uur.

Het 24-uurs bereik van Bitcoin: $ 45.926 tot $ 49.332.

In een korte marktcorrectie op maandagochtend werden de afgelopen 24 uur per Bybt voor meer dan $ 1,6 miljard aan crypto-futures-contracten geliquideerd.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency brak maandag eind maandag voor het eerst $ 1,5 biljoen, volgens CoinGecko. ontdek de beste crypto trading app op de website.

 

 

Bitcoin handelt op Coinbase sinds januari 2021.

Bitcoin heeft de verliezen van de dip van zondag volledig gecompenseerd, aangezien de leidende cryptocurrency op maandagochtend vroeg van ongeveer $ 48.600 tot onder $ 46.000 daalde. Vanaf 21:00 UTC (16:00 ET) handelde bitcoin boven $ 48.600 op Coinbase. Maar de leidende cryptocurrency moet nog steeds boven de psychologisch significante grens van $ 50.000 handelen.

 

Veel van de schokkerige prijsactie van bitcoin en de recente dip kunnen worden toegeschreven aan de schuldafbouw van de futures. Gretige stieren stapelden zich op in lange transacties en verwachtten een snelle uitbraak tot $ 50.000 of hoger. Volgens marktgegevens verzameld door Skew zijn de financieringspercentages voor eeuwigdurende bitcoin-futures tot februari gestaag gestegen, waarbij sommige financieringspercentages hun hoogste niveau bereikten in de afgelopen 12 maanden.

 

Om deze marktomstandigheden te bevestigen, zagen bitcoin-futures de afgelopen 24 uur meer dan $ 520 miljoen aan geliquideerde contracten, volgens gegevens van Bybit. De gretige terugkoop na deze liquidaties duidt op de veerkrachtige bullishness van de markt na het resetten van al te enthousiaste bullish futures-traders. iost verwachting is gestegen.

 

 

Bitcoin eeuwigdurende futures-financieringspercentages sinds oktober 2020.

Hoge positieve financieringspercentages duiden op een toename van longposities, terwijl negatieve rentetarieven duiden op een meer bearish sentiment. De markt heeft de neiging om te resetten wanneer traders, vooral in overvolle derivatenposities, overdreven bearish of bullish worden.

 

Hoewel sommige handelaren misschien ontevreden zijn over de schokkerige prijsactie, hebben andere marktdeelnemers het naar hun zin. Bitcoin-mijnwerkers haalden vorige week bijvoorbeeld een recordomzet van $ 354 miljoen, waarmee ze het vorige record van $ 340 miljoen van medio december 2017 passeerden. Netwerkkosten droegen meer dan 15% bij aan deze inkomsten.

 

Ether valt

Ether (ETH), de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, steeg maandag met ongeveer $ 1.820 en steeg met minder dan 1% in 24 uur vanaf 21:00 UTC (16:00 uur ET).

 

Kort na het vestigen van nieuwe recordhoogtes boven de $ 1.850, leed ether ook een aanzienlijke daling, met bijna 10% tot ongeveer $ 1.660 op maandag. Per Bybit werd in de afgelopen 24 uur meer dan $ 313 miljoen aan etherfutures geliquideerd.

 

De DeFi-sector in totaal volgde, volgens gegevens van Messari. Maar Ethereum en de verschillende activa in het DeFi-ecosysteem zijn sindsdien hersteld, waarbij de totale prestaties van DeFi de afgelopen 24 uur bijna 3% zijn gestegen, per Messari.

 

Andere alternatieve cryptocurrencies zijn ook hersteld van de dip op de markt. De eeuwigdurende futures op de altcoin-index van FTX zijn met bijna 20% gestegen ten opzichte van de dieptepunten van maandagochtend in de vroege ochtend, waardoor de correctie volledig is herleid.

 

 

 

Comments are Disabled