Waarom is het zo verstandig om goed onderzoek te doen naar het gebruiken van je wasmachine? Bekijk het in deze gids!

Tegenwoordig draait de wasmachine mechanisch, zonder veel vraagtekens te zetten. Het aanpassen van uw wasgewoontes kan u echter veel geld besparen! Hier zijn een paar tips over hoe u het meeste uit uw nieuwe LG wasmachine aanbieding kunt halen.

Uw wasmachine goed gebruiken

Wist u dat tot 95% van de energie die door uw wasmachine wordt verbruikt, wordt gebruikt om water te verwarmen? Het is dus door in te spelen op deze parameter dat u de meeste besparingen zult realiseren. Hoe kan je dit doen?

Vermijd voorwassen (+ 15% verbruik). Als de was erg vuil is, gebruik dan wasballen. Deze kneden de was en verbeteren de efficiëntie van de was.
Wassen op 30°, dit is in de meeste gevallen voldoende en bewaart uw kleding! Als u op een lagere temperatuur wast, kies dan voor een vloeibaar wasmiddel, dat effectiever is omdat het al is opgelost.

Kies voor langere maar zuinigere milieuprogramma’s (30 tot 45% energiebesparing).

Als uw waspoeder echt niet vuil is en uw machine het toelaat, kunt u ook het programma “snel”, “express” of “15 minuten” gebruiken.
Maar ook…

Laad de trommel maximaal, maar pak de was niet in.

Overbelast de Samsung wasmachine niet: het is inefficiënt en vervuilend.
Als u een snel programma of een halve lading gebruikt, gebruik dan geen wastablet, maar een vloeibaar of poederwasmiddel dat u precies kunt doseren.

Gebruik de wasmachine op het juiste moment

  • Heb je een dubbele urenteller? Laat uw wasmachine ‘s nachts of in het weekend draaien om te profiteren van het gereduceerde tarief.
  • Als u fotovoltaïsche panelen heeft, kunt u beter midden op de dag uw was doen om te profiteren van de gratis elektriciteit die door uw panelen wordt geproduceerd.

Wassen op ecologische wijze

Voor de niet al te vuile was, probeer de zeepnoten (de vruchten van de zeepboom – Koelreuteria paniculata). Compleet met een paar druppels etherische olie die in de waskuip worden gegoten.

  1. Heeft u een zonneboiler? Het is mogelijk om deze aan te sluiten op uw wasmachine en zo 25 tot 70% elektriciteit te besparen, mits u een mixer installeert.
  2. Met dit apparaat, dat is aangesloten op de koud- en warmwaterkranen, kunt u de watertemperatuur aanpassen. Anders kan zeer warm water uit de zonneboiler uw delicate kleding en uw machine beschadigen, die niet noodzakelijkerwijs ontworpen is om warm water te ontvangen.

Comments are Disabled